فوت و فن‎های پخت مربا

فوت و فن‎های پخت مربا

شاید پخت مربا در نگاه اول برای خیلی از خانم‎ها سخت به نظر بیاید اما اینطور نیست اگر فوت و فن‎های پخت مربا را بدانید. پس به این نکات عمل کنید تا مربایی جاافتاده و خوشمزه داشته باشید.

• اولین کار این است که قابلمه مورد نظرتان را با مقداری آب بجوشانید و سپس آب را خالی کنید و بگذارید تا به وسیله حرارت آب‎ها تبخیر شود.

• برای هم زدن یا ریختن مربا در ظرفی دیگر از قاشق چوبی استفاده کنید، یادتان باشد قاشق حتما تمیز و خشک باشد تا باعث کپک زدن مربا نشود.

• بهتر است ظرف‎های شیشه‎ای که برای نگهداری مربا تهیه کرده‎اید در آب جوش بجوشانید یا در حرارت مستقیم فر قرار دهید تا امکان کپک زدن به حداقل برسد.
• برای شیرین کردن مربا به جای شکر سفید از شکر قهوه ای، شیره توت و یا میوه‎های شیرین استفاده کنید. با این کار از شکرک_زدن_مربا جلوگیری کنید.

• هنگامی که مربا پخته شد آن‎ها را به ظرف اصلی منتقل کنید و شیشه را تا انتها پر کنید و بعد از نیمه بستن درب آن، شیشه را برعکس کنید تا هوای اضافی از آن خارج شود و سپس درب را محکم کنید.

• موقع پختن مربا نباید درب ظرف را بگذاریم تا رنگ مربا تغییر نکند. فقط در مورد مربای به که باید درب ظرف بسته باشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ شود.
• اسانسی که برای معطر کردن مربا به کار برده می‎شود باید در انتهای پخت به آن اضافه شود.

• اگر مربا بعد از مدتی کپک زد دلیل بر آن است که شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده است؛ در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.

• مربا از لحظه‎ای که به جوش می‎آید کف می‎کند، باید تا آخرین لحظه، مرتب کف آن را بگیرید.
• برای جلوگیری از کپک زدن مربا، در انتهای پخت مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید. 
• برای آن که بفهمید مربا قوام آمده است یا نه، یک قطره از آن را در لیوان آب سرد بریزید. اگر مربا ته ظرف رفت و از هم باز نشد، قوام آمده است.